AUTEUR

Tot op heden verschenen boeken:

 

 

1. Engelwortel (2004) De debuutroman, waarin haast rituele kindermoorden opgelost worden door rechercheurs Tak en Vliege. Dit duo duikt in de volgende romans opnieuw op. 
Engelwortel baadt in de sinistere poel van religie, waanzin en esotherie. Het verhaal speelt zich af in de Vlaamse Westhoek. Engelwortel is een plantennaam. Alle volgende boeken van Duthoits hand krijgen een plantennaam als titel.
 
2. Tormentil (2004) In deze hedendaagse schurkenroman gooit de auteur ons vrij onzacht neer tussen marginale crimineeltjes en criminele intellectuelen. Het bizarre verhaal van de onnozele Craeymeersch en de zijnen speelt zich weerom af in de Westhoek, favoriete locatie voor het werk van Duthoit. Machtsmisbruik, manipulatie, orgaanhandel en geweld zijn de ingrediënten van deze huiveringwekkend coctail.
 
3. Kikkerbeet (2005) Het literair tijdschrift Cerberus bekroont deze roman met vier sterren...
Stephanie wordt als kind jarenlang misbruikt door haar buurman, een spoorwegarbeider. We volgen de 25-jarige schone op haar speurtocht naar wraak. Heeft zij iets te maken met een rits opzienbarende moorden aan de Belgische kust waarbij de mannelijke slachtoffers met een cijfercode in het oor worden achtergelaten? Kikkerbeet is een superspannende thriller waarin niet zozeer de vraag wordt gesteld naar WIE het deed, maar wel WAAROM en HOE..

4. Bruidssluier (2005) De inhoud van Bruiddsluier kun je bezwaarlijk onder fictie catalogeren. Er is fiction en er is faction. Faction is op feiten gebaseerd en in Bruidssluier is dat niet anders. De auteur verdiepte zich in twee sekten binnen de katholieke kerk en de vreselijke X-dossiers uit de zaak Dutroux, door de Belgische justitie op scabreuze wijze in de doofpot gestopt. Op basis van talloze getuigenissen van mensen die het allemaal meemaakten, brouwde Duthoit een dodelijk waar verhaal dat leest als een trein. Eén waarschuwing: niet voor gevoelige zielen. De waarheid die in Bruidssluier aan het licht komt, tart elke verbeelding.

5. Sosieske (2006) In dit eerste deel van een reeks kinderboeken (9+), leren we de hoofdfiguur Sosieske kennen. Dit jongentje wordt geboren uit een moddervette slagersvrouw die niet eens wist dat ze zwanger was. De jongen lijkt op een worstje en wordt daarom Sosieske genoemd. Door een ongelukkig toeval ruikt hij ook voor de rest van z'n leven naar heerlijke worsten, wat allerhande prettige én nare gevolgen heeft...
We volgen de jongen en zijn vriendinnetje Jasmijntje (met tovervlechtjes) tijdens hun avonturen. De ontvoering door een rondreizend circus wordt het orgelpunt...
Een knotsgek verhaal, voor te lezen aan kinderen vanaf 5 jaar en ouderen boven de 99.
Zelf lezen vanaf 9 tot 99... 
 
6. Zevenblad (2006) In Zevenblad ontmoeten we een kind, een jongen, een man. Uit wat voor bekrompen nest komt hij? Hoe heeft hij zijn eerste liefde ervaren? Wie zijn zijn vrienden en vriendinnen? Hoe kijkt hij tegen de mensheid en het leven aan?
Na het lezen van 'Zevenblad' bekijk je het leven anders...


7. Wie vermoordde Darwin? (2010)  Engeland, 1850. Charles Darwin staat op het punt om zijn evolutietheorie te publiceren. Ze zal het bestaande filosofische en biologische wereldbeeld voorgoed veranderen. Niemand die dat beter beseft dan de Vlaamse plattelandspriester Gerard Romonil. Hij heeft alles voor zijn roeping opgeofferd. Zijn geloof domineert zijn hele leven.

 
Op slinkse wijze volgt de priester de handel en wandel van de wetenschapper. Hij aanziet Darwin als de grootste bedreiging voor zijn overtuiging: Gods wil is wet en hij heeft de mens een superieure positie in zijn schepping gegeven. Romonil moet daarom een plan bedenken om zijn geestelijke rivaal te gronde te richten. Zo wil hij zichzelf en de wereld voor een catastrofe behoeden. Romonils plan is zo verfijnd en duivels dat het ook onschuldige slachtoffers meesleurt in de ondergang.
 


Wie vermoordde Charles Darwin? is het verhaal van twee mensen en hun angsten, de botsing van twee werelden.

 

Het vleugje misdaad dat erin verwerkt werd, geeft een antwoord op een voorlopig onopgelost raadsel: aan welke kwaal leed Darwin het grootste deel van zijn leven en wat was de eigenlijke oorzaak van zijn dood?